In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

vrijdag 19 oktober 2012

SUPER Opkikkerdag

Vandaag is de dag van de Super opkikkerdag georganiseerd door stichting de Opkikker.

Rob is er met Elynn al vroeg uit. Aimée en ik worden door Rob uit bed gebeld en moeten dan best nog even opschieten.

We worden in Centerparcs de Eemhof in Zeewolde verwacht en zijn uiteindelijk nog ruim optijd.

Als we bij het business center aankomen staat er een soort van lakei met microfoon en een rode loper met beide kanten vrijwilligers. We worden door de microfoon aangekondigd en als we over de rode loper lopen worden we al klappend en aangemoedigd verwelkomd. Met een brok in mijn keel lopen we over de rode loper. Aan het eind van de rode loper staat onze vrijwilligster van de dag op ons te wachten.

We lopen de zaal in en krijgen koffie met gebak. De vrijwilligster Anieka is de gehele dag bij ons die ons naar de activiteiten brengt en die ook zorgt voor eten en drinken en maakt de gehele dag foto's en/of filmpjes.


Na een welkomstwoord gaan we naar de eerste activiteit.

We komen aan bij een kasteel.

We worden welkom geheten door een lakei en de kasteelsvrouw. We krijgen een korte rondleiding en moeten ons dan gaan verkleden als echte prinsessen en papa als prins.

Elynn d'r jurk gaat nogal moeilijk aan, waardoor ze het niet leuk vind en als we dan met z'n vieren op de foto moeten, wilt ze echt niet en gaat ze in een hoekje huilen. Als de jurk eenmaal uit is vindt ze het goed en worden er foto's gemaakt.

We morgen aan de tafel zitten en krijgen heerlijke prinsessenchampagne en een gebakje. Ze mogen de bel uitproberen om de lakei te roepen en als ze ook even in de schatkist hebben gekeken staat er voor de deur een koets met paard.


De meiden mogen de prinsessenjurk en kroon houden. Mama en papa moeten de kostuum helaas inleveren :-).


Dan gaan we op pad naar de volgende activiteit. We horen de helikopters al over het park vliegen.
Tijdens de telefonische intake heb ik aangegeven dat Elynn dolgraag zou willen vliegen, dus eigenlijk weet ik dat we dat zouden kunnen gaan doen. Eigenlijk lijkt het mij doodeng maar ik zal me niet laten kennen.

We lopen naar een grasveld waar de helikopters landen, Er is een kleine voor 2 personen en een grote voor 6 personen, Uiteindelijk mogen wij met die van 6 personen mee en dan achterin met z'n vieren en voorin komen 2 andere mensen mee.

Elynn rent al bijna het grasveld op als ze de helikopters ziet. Ze vindt het helemaal geweldig. Ook Aimée heeft er zin in. Gelukkig hoeven we uiteindelijk niet lang te wachten.

Het is echt super gaaf en helemaal niet eng. We vliegen over het park en zien Huizen liggen.
Na een korte vlucht landen we weer en krijgen de meiden een diploma dat ze met een helikopter hebben gevlogen.

We gaan weer door naar het volgende activiteit.
Het blijkt een fotoshoot. Eerst met z'n vieren, dan de meiden en dan de meiden apart.

Daarna nog buiten met de mascotte van de stichting de Opkikker,

De dag kan niet meer stuk. We hebben al zoveel leuke activiteiten gedaan.

Het is tijd voor de lunch en we gaan in restaurant eten. Na het eten gaan we even nog naar de zaal waar een mevrouw zit die glittertattoos opbrengt en een mevrouw die mooie creaties van ballonnen maakt.

De meiden krijgen allebei een mooie glittertattoo. Elynn krijgt van ballonnen vlindervleugels. Aimée wilt graag de hoed van de ballonnenmevrouw en die mevrouw geeft die aan Aimée.

Hij is echt super mooi.

Daarna wilt ze toch een toverstaf en uiteindelijk mag ze beide hebben.

We gaan verder met het programma. Het volgende is iets creatiefs op dezelfde locatie als de fotoshoot.

De meiden mogen verven. Voor deze activiteit staat 50 minuten. Dat lijkt me nogal lang voor de meiden.
Ze maken beide een mooie schilderij, maar ze zijn beiden al snel klaar.


Buiten staat de Kikker nog en ook 3 clowns komen op bezoek dus uiteindelijk vermaken ze zich buiten. Het is gelukkig ook prachtig weer en het zonnetje schijnt lekker.


We gaan weer naar de volgende activiteit. Dit is echt voor de dames namelijk een beautycentrum.
De nagels kunnen gelakt worden, je kan een lekker gezicht massage en masker krijgen en je haar mooi gekapt laten worden.

De meiden laten hun nageltjes lakken.


Ik ga voor de gezicht massage. Als de nageltjes gelakt zijn wordt Aimée d'r haar mooi gevlecht. Elynn wordt ook op de ligstoel gelegd om te kijken of ze ook een gezicht massage wilt. Later blijkt waarmee ze het associeert, want als ze langs me loopt zegt ze "Mama is ziek".

Ik heb ook een masker op en lig onder een handdoek. We moeten er wel om lachen, want ze blijft het zeggen.

Elynn gaat even met een vrijwilligster en Rob naar het kabouterhuis, maar de kabouters zijn er niet. Wel een politieagent en een boef. Elynn vindt de boef lief.

Ook hier eet Elynn een gebakje op. Mijn nageltjes worden ook gelakt en dan gaan we terug naar de zaal van de business centrum.

Daar wordt Aimée geschminkt en komen daarna op het podium een aantal optredens.


Daarna gaan we eten. Elynn eet best veel voor haar doen. Voor het eten was ze nog even moe en zou Elynn bijna in de wagen in slaap vallen, maar tijdens het eten is ze weer lekker wakker.

We mogen een bloemetje aan onze vrijwilligster geven. Uiteindelijk geeft ze deze weer aan ons zodat wij er met z'n vieren van kunnen genieten.

Daarna moeten we afscheid nemen van de vrijwilligster Anieka. Aimée vond haar echt super leuk en trok heel erg naar haar toe en vond het dan ook erg jammer dat ze haar niet meer zou zien.

Met het naar huis rijden van de parkeerplaats was het eigenlijk de bedoeling dat de auto langs een haag van vrijwilligers, politie en brandweer zouden rijden alleen reden wij helaas de andere kant op waardoor wij erlangs reden en niet erdoor heen.

We kwamen alle vier doodop thuis van een lange, super leuke opkikkerdag. Het was echt ontzettend goed georganiseerd en we hebben echt leuke activiteiten mogen doen.

Het is weer een SUPER ROZE KRAAL waard voor aan de kanjerketting van Elynn. Rob zei net al, eigenlijk moeten we een kraal maken in de vorm van een kikker. Dus misschien kan Elynn dat volgende week doen met de PM-er.

Morgen wordt Elynn om 11 uur op de afdeling verwacht voor kuur nummer 13.

2 opmerkingen:

  1. Jeetje wat hebben jullie een super leuke dag gehad zeg! Wat zullen die meiden genoten hebben?Fijn dat het zo leuk was en dat alles door heeft kunnen gaan. Na zo'n superdag kunnen jullie weer met volle moed op naar kuur nr.13 gaan. Heel veel sterkte weer met deze kuur. Respect voor jullie en wat andere ook mogen schrijven of willen oordelen over jullie situatie....het is JULLIE leven en doen alles wat goed is voor de meiden!! En ja mag je dan een keertje even ontspannen...de boog kan niet altijd gespannen staan en met een ontspannen boog, kan je VEEL meer aan!
    Hele dikke knuffel
    El
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er inderdaad súper leuk uit! Fijn dat jullie het leuk hebben gehad!

    BeantwoordenVerwijderen